De knutselaerijen uit de WhizzCave

Hieronder komt uiteindelijk een overzicht van wat me zoal bezighoudt. Voor nu heb ik alvast enkele links naar YouTube filmpjes opgenomen.

Joystick Shield met 315 MHz afstandsbediening

Een experiment met een alternatieve zender (en ontvanger) voor het Joystick Shield en de Buggy uit een vorige knutselaerij. In diverse webshops kwam ik een erg goedkoop setje printjes voor 315 of 433 MHz hiervoor tegen. Zó goedkoop dat ik er nieuwsgierig van werd.

De soldeerkwaliteit was inderdaad niet best. Er leken zelfs onderdelen te missen en ik hield er rekening mee dat ze niet zouden werken. Maar toen ik er wat mee doorspeelde bleek het toch geen miskoop en deed ik zelfs een grappige ontdekking!

Lees verder...

Video werd geblokkeerd
Instellingen

Joystick Shield met RF-afstandsbediening

Onlangs heb ik voor een paar dollar een 'Funduino Joystick Shield V1.A' gekocht. Dit is een Arduino Uno-compatible shield waarmee je een gameconsole of robotcontroller kunt maken. Dit handige kleine schildje heeft een 2-assige analoge joystick met schakelaar, vier grote en twee extra kleine schakelaars (drukknoppen) op de print.

Voeg een Arduino en een manier van (draadloze) communicatie toe om een functionele afstandsbediening te krijgen en gamebesturing of handmatige robotbesturingstype functionaliteit aan een project toe te voegen.

Lees meer...

Video werd geblokkeerd
Instellingen

Draadloze PS2 controller als Arduino afstandsbediening

Een video over mijn experimenten met een goedkope draadloze PS2 controller voor het aansturen van diverse functies van een zelfgebouwd autootje uitgerust met een Arduino.

Dit artikel over de PS2-controller is ook (in de Duitse taal) gepubliceerd in nummer 4 van 2020 van de ft:pedia; een zeer interessant online magazine over techniek in combinatie met het constructiemateriaal fischertechnik.

Lees meer...

Video werd geblokkeerd
Instellingen

Flipperkast met Arduino

In deze video zie je mijn experimenten met het met een Arduino aansturen van de pneumatiek van een kleine flipperkast, gebouwd met fischertechik.

Video werd geblokkeerd
Instellingen

Afstandsbediening met infrarood

Experimenten met de TSOP4838 infrarood ontvanger voor het aansturen van met fischertechnik gebouwde voertuigjes.

Video werd geblokkeerd
Instellingen

DC-motortjes bij de fischertechnik

Bij het constructiemateriaal fischertechnik kunnen veel verschillende motoren worden gebruikt. Naast de klassieke mini-, XS-, S-, M- en XM-motor zijn er tegenwoordig ook encoder- en stappenmotoren leverbaar.

Maar aanvullende motortjes zijn tegenwoordig natuurlijk ook gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen. Met een beetje moeite en een speciale 3D-geprinte houder blijken ze uitstekend te gebruiken naast de 'eigen' motortjes van fischertechnik.

Lees meer...

Video werd geblokkeerd
Instellingen

De Nostalphone

In deze video mijn experimenten om een muziekjes spelende telefoon te maken van een oude PTT T65 kiesschijftelefoon.

Video werd geblokkeerd
Instellingen

Thermostaat aansturen met Arduino

Video over mijn pogingen een Nefit kamerthermostaat aan te sturen met een Arduino.

Video werd geblokkeerd
Instellingen

Mondkapjes

Als het dan toch 'moet', dan maar liever iets leuks en zelfgemaakts, nietwaar?

Video werd geblokkeerd
Instellingen